Vikttjosan

När livet blir riktigt jävla kasst deppar jag ihop och sen letar jag efter ändar i livet där jag kan förbättra det lite lite. Aldrig att jag sitter och bara tycker synd om mig själv. Tål inte människor som år efter år bara tycker synd om sig själva men inte gör ett skit.
Nu först började jag cykla lite. I förrgår 5 min x 2, igår 5 min x 1. Har fått väldigt ont i höften och igår kväll i ryggen, men jag tar det så jäkla försiktigt så tror inte att jag gör mig illa på nåt sätt. Har inget motstånd alls och eftersom det är en cykel med elektromagnetiskt motstånd så blir det mkt mindre motstånd när jag cyklar på den utan att sätta på den än om jag skulle cykla på en 'vanlig' cykel som jag skruvat ner motståndet till 0 på.
Jag satte en spegel framför cykeln för att se hur rak jag är på den och jag blir ganska rak när jag sätter där. Kanske skulle ha en sån sadelstol att sitta på?
Men nu ska jag ta bort spegeln igen, orka kolla på tjocka benen hela tiden ^^

Jag har så svårt att uppdatera viktinfon i högerkanten. Vill inte säga högt hur mkt gått upp. Känner att det gills inte, det är inte mitt fel!! När jag började med tabletterna så gick jag poff upp 6 kg på en gång. Och sen gick jag upp 3 till verkar det som. Beror det på att vi ökade alla doserna?

Tänker att man borde kunna gå ner det som piller ger en. Eller gå ner så man kompenserar den övervikt som medicinerna orsaker. I alla fall har jag slutat äta glass och godis igen och återinfört mitt kära lördagsgodis. Men efter en vecka med apelsin och clementin smakade inte godiset så gott faktiskt.
Men glass.. :) Jag älskar glass!

Ja, idag när jag vägde mig hade jag gått ner 1 kg igen.
Så det är ju bra.
Fått så himla ont i knäna. Och det sista jag vill är att påfresta ryggen ännu mera genom att gå upp mer. :(

Satt idag och fyllde i uppgifter till Viktklubb på Aftonbladet. När jag fyllt i betalningskortet för att betala 400kr tänkte jag bara "Nej, gör inte samma misstag igen!". Det är inte bra för mig att väga och mäta allting. Första gången funkade det, gå gick jag ner till 70 kg (ljuva tid!!!) men sen dess har det inte funkat, trots att jag nu har en mkt mer hälsosam inställning till mat, har en riktigt 'kontroll' över mat och inte bara en påhittad kontroll (dvs kontrollen att växla mellan hetsätning och svält och dyl).
Men det kanske är så att när jag då första gången fyllde i så tyckte jag om det för att det gav mig "kontroll"? Och nu när jag ger efter för såna galna metoder så börjar den latenta ätstörningen gro?
Jag vet inte.
I vilket fall tänkte jag att jag skulle återgå till att skriva ner vad jag äter på en dag. Men inte mäta och väga utan använda förnuftet till vad som är normala portioner och tänka på att ha grönsaker osv. Då får man lite koll på hur man äter utan att överdriva medlen.
Får se hur det går.

Kommentarer
Postat av: Viktkamp

duktigt att du gått ner 1 kg iaf :) kram

2010-07-06 @ 20:47:26
URL: http://viktkamp.webblogg.se/
Postat av: Magnolia

Hej!

Känner så igen mig i din situation gällande ryggen! Är själv 27 och genomgick i våras en diskbråcksoperation efter månader av outhärdlig smärta (operationen blev akut efter att jag kom in med ambulans helt oförmögen att gå själv).

Men nu ligger jag återigen i soffan med fruktansvärda smärtor i väntan på ny magnetröntgen... Kände redan efter några veckor att operationen var misslyckad och helt riktigt har det blivit värre för varje dag som går. Har haft tur att få träffa flera ortopeder och ryggspecialister men tyvärr verkar det inte bättre än att man ska tvingas vänta några år för att se hur det utvecklar sig. Det är inget annat än deprimerande att befinna sig mitt i livet och tvingas avbryta allt för att leva med svår smärta, bara för att den allmänna hållningen i Sverige är att man ska vänta minst två år innan en eventuell steloperation görs. Detta trots att flera av läkarna sagt att det kommer att bli nödvändigt i framtiden...

Det är inte lätt att upprätthålla nån livsgnista och alltid vara positiv när man ständigt plågas.

Jag hoppas det löser sig för dig och att du får den hjälp du behöver så snart som möjligt!

2010-07-25 @ 20:46:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0