Pärlfigurer

Provade på att göra lite pärlfigurer. Det var roligt, men jag föredrar nog att virka pärlsmycken.Spindel, tusenfoting, ros och trollslända.Ros nr.2 som jag blev väldigt nöjd med.

Sommarhattar

Kärt barn får många presenter.
Och det är ju så enkelt att virka/sticka till ett barn! Det går inte åt lika mycket garn, det går fortare och hon har inte massa åsikter om hur det ser ut. :)
Förra sommaren virkade jag några hattar till henne för att skydda huvudet mot solen. Hon hade bara en vit som blev väldigt smutsig, så jag tänkte hon kunde ha lite annat som matchade hennes dåvarande favoritkläder.
Pacman-vantar

Efter Arvikafestivalen 2008 då vi tyckte det var väldigt roligt att klottra Pacman på händerna...
... så stickade jag ett par Pacman-vantar. :)
Det var ganska klurigt att få till det när figurerna sitter vid tumökningen, men efter mycket kämpande är jag faktiskt nöjd. Och jag har många gånger fått bud på dem.


Hammaren och skäran

Enligt önskemål designade och stickade jag ett par "commie"-vantar till en vän som frös om fingrarna.


Virkad poncho

En populär väldigt lättvirkad poncho. Trots stora hål är den stadig och värmer bra. Jag har virkat med två eller tre trådar för att få lite tjocklek på den (varför inte i olika färger?) , men jag tror mönstret är beräknat för en tråd.


Garnåtgång, nystan: Barn - 4, (Dam) - 5

Virknål nr.8


Lägg upp 63 (71) lm (inte för hårt), slut dem till en ring och virka enl följande:
Varv 1: 3 lm, 2 st i 1:a m, * 2 lm, hoppa över 3 m, 3 st i nästa m *, upprepa * - * varvet ut. Avsluta med 2 lm, 1 sm i 3:e lm = 16 (18) mgr.
Varv 2: 3 sm fram till lmb, 3 lm = 1:a st, 2 st i lmb, * 2 lm, hoppa över 3 m, 3 st i nästa lmb *, upprepa * - * ytterligare 5 (6) ggr (totalt 7 (8) mgr). I nästa lmb virkas 2 lm, 3 st, 2 lm, 2 st (= 1 hörnlmb). Fortsätt med * 2 lm, hoppa över 3 m, 3 st i nästa lmb *, upprepa * - * ytterligare 6 (7) ggr, och i sista lmb virkas 2 lm, 3 st, 2 lm, 2 st (= 2:a hörnlmb). Avsluta med 2 lm, 1 sm i 3:e lm.
Följande mönstervarv: Virkas som varv 2 men för varje varv som virkas blir det ytterligare 1 mgr mellan hörnluftmaskbågarna. Virka totalt 16 (18) varv eller önskad längd.

Montering: Fäst alla trådar. Börja mitt bak i halsen från rätsidan och virka enl följande:
Varv 1: Virka 3 fm i varje lmb.
Varv 2 och 3: 1 fm i varje m.
Tag av garnet och drag igenom m på virknålen. Fäst trådarna.

3 alternativ till uddkant runt ponchon:
1. Varv 1: fm. Varv 2: fm baklänges.
2. Varv 1: fm. Varv 2: 5 hst i samma m, * hoppa över 1 fm, 1 fm i nästa m, hoppa över en fm, 5 hst i samma m *, upprepa * - *.
3. Varv 1: fm. Varv 2: * 1 picot, hoppa över 1 m, 1 fm i nästa m *, upprepa * - *.

Fler barntröjor

Mina första barntröjor. Egentligen skulle min systerdotter få dem. Jag försökte göra dem i neutrala färger eftersom vi inte visste könet på barnet. Men sen satte jag aldrig dit knappar på dem och de växer ju så fort i början så hon blev fort för stor för dem. Har tänkt ge bort dem flera gånger sen dess när folk blivit gravida, men fortfarande har tröjorna inga knappar. Dags att göra nåt åt det kanske.

Armband

Ett virkat armband.

Bästa fotot

Det är inte ofta man lyckas få ett perfekt kort på sina djur, men ibland händer det. Synd på bakgrunden bara, men det går ju att snygga till.

Barntröja

Det senaste som blev färdigt var en tröja till min systerdotter. Garnet och mönstret fick jag av mormor innan barnet var fött och det är mormors favoritfärger. Men som vanligt tog det två år innan jag kom till skott. Blev ganska nöjd i alla fall och ungen tycker om den.


RSS 2.0