Ett ärligt och öppet inlägg

Jag hade tänkt cykla en kvart igår för att börja komma igång, men hade fortfarande så ont i muskelfästena så jag ville skjuta på det. Får se hur det blir idag för jag sov inte så mycket i natt av nån anledning.
Men jag hade rätt ang. håret. Känns mycket roligare att se mig i spegeln med nyfärgat, nyfixat hår. Det piggade upp.

En bekant sa en gång till mig att om man mår dåligt av nyheter ska man sluta läsa dem. Det lät logiskt så jag slutade läsa blaskor som Aftonbladet och höll mig till de mer faktatrogna och mindre sensationslystna nyheterna på DN, bara för att hålla lite koll på vad som händer. Jag är inte en person som kan sitta i en bubbla och låtsas som att världen inte är större än så. Men nu med det här med Norge är det svårt. Det står ju överallt med feta rubriker, alla hemska detaljer. De satte ut en bild som en journalist i helikopter råkat ta utan att veta vad det var och man ser mördaren stå på klipporna siktandes med pistol på en människa och runt omkring ligger pixlade bluppar, men man ser att det är människor och man ser hur vissa ligger obehagligt konstigt. Det är svårt att veta att en människa kan vara så grym. När en ung människa mördats känns det alltid så orättvist och onödigt och man önskar att nån bara hade kunnat se vad som höll på att hända innan. Och här är det 85 unga människor. Som en man bestämde sig för att döda för att de var medlemmar i fel ungdomsparti. Det blir liksom överhettning i empaticentrumet. Det är för mycket. Jag vet inte vad man ska göra med det.

Det är inget nytt direkt. När jag växte upp kände jag alltid att jag hade hela världen på mina skuldror. Det var därför jag slutade äta djur. Och kanske varför jag blev sjuksköterska. För att det var åtminstone nånting jag kunde göra. Mitt lilla bidrag till de som lider i världen.
Det har blivit bättre ju äldre jag blivit. Jag har insett hur mycket vissa utnyttjar detta hos mig för att manipulera mig och det har gjort det lättare att hindra att de lyckas. Tror att deras sätt att ständigt skuldbelägga mig kan ha del i den ångest jag alltid hade och som ledde till mycket självdestruktivitet. Mår mycket bättre idag när jag inte längre har nån kontakt med nån av dessa manipulerande människor.

Nu har jag släppt er längre inpå än jag hade tänkt.

Kommentarer
Postat av: Lisa Åberg

Tack för den insynen! Kramar om!!!

2011-07-25 @ 16:40:12
URL: http://melvinsmamma.bloggagratis.se
Postat av: Anna

Ja manipulerande människor är ett besvär. Om man som jag har de inom den närmaste familjekretsen är det svårt att bortse från dem. Det är svårt.

Vad kul att du piffat upp dig. Jag har också fixat håret, låtit klippa det.

Vikten är ett kapitel för sig. Remissen till ätstörningskliniken har jag varit till allmänpsyk om idag. Där sa läkaren att remissen hade varit på ätstörningskliniken och de skickat den till allmänpsyk för nu skickas remisserna runt, ingen vill ta kostnadsansvaret för patienterna, så sa hon. Och hon ska skriva en remiss och skicka den imorgon. Så här går det till nu för tiden men det gjorde det inte för 10 år sedan sa hon. Jag gillade mycket hennes ärlighet. Förstod ju själv att det ytterst handlar om att någon ska betala.Jag spelar mest norsk musik nu, är väl ett sätt att bearbeta allt det otäcka som hänt.

Ha det så bra som det går. Kram Anna

2011-07-25 @ 19:05:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0